Altijd veilig op je mountainbike

mtb verlichting

Het voordeel van een mountainbike is, dat je overal kunt rijden ermee. Op het strand, in het park of bos of lekker door de modder heen met je fiets niets is te gek. Wel is het erg belangrijk dat je onder alle omstandigheden goede mtb verlichting voert, vaak rijdt je in onverlichte omstandigheden. Natuurlijk is het niet alleen voor je eigen veiligheid, maar ook voor de andere voetgangers en fietsers die je tegenkomt. Zien en ook gezien worden is een belangrijk onderdeel van rijden op bepaalde terreinen, zowel aan de voor als de achterkant moet je de goede verlichting voeren.

Welke verlichting is goed om te gebruiken?

Bij mtb verlichting heb je de keuze tussen verschillende soorten verlichting, de laatste jaren is de keuze niet meer beperkt tot een soort verlichting. Waar we in huis al jaren gebruik maken van led verlichting, wordt dit tegenwoordig ook gebruikt als verlichting voor je mountainbike. Voordeel van deze verlichting is, dat je niet meer te maken hebt met verlichting die na een paar uur al zwakker brandt. Led verlichting blijft tot de laatste seconde op volle sterkte branden, hierdoor profiteer je van veilige verlichting om te zien en gezien te worden. 

mtb verlichting

Eenvoudig op te laden

Ook het opladen van mtb verlichting is vandaag de dag een fluitje van een cent, op verschillende manieren is dit eenvoudig mogelijk. Het voordeel van led verlichting is tevens, dat dit zeer zuinige verlichting is. Hierdoor doe je lang met de batterijen, is je lampje toch leeg dan laad je deze eenvoudig op via USB. Een powerbank, laptop of via je laptop kun je de led verlichting opladen. Ook overdag is goed om verlichting te voeren, uit onderzoek is gebleken dat je beter zichtbaar bent wanneer je verlichting voert. In de webshop van lightyourbike.nl vind je allerlei soorten fietsverlichting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *