BMW, een geniaal merk!

bmw motor

Op het gebied van vervoer zijn er heel wat merken te onderscheiden. Audi, BMW, Mercedes, Fiat, Renault, Honda, Kia, Suzuki, Skoda en zo kunnen we nog wel even doorgaan. De een is favoriet van Audi, terwijl de ander liever voor BMW gaat. In deze blog gaan we in op de geschiedenis van BMW. Hoe is het merk BMW ontstaan en waar staan ze vandaag de dag. 

Ook hebben we nog een persoonlijke vraag aan jou. Van welk merk op het gebied van vervoer (auto/motor) ben jij fan? Stap jij het liefst op een motor van BMW of ga je voor een Honda motor? 

Waar staat BMW eigenlijk voor?

De letters ‘BMW’ staan voor Bayerische Motoren Werke. In 1916 ontstond dit merk. Wist je dat BMW ontstaan is als merk voor het leveren van vliegtuigmotoren? In de tijd van de eerste Wereldoorlog deed BMW goede zaken door vliegtuigmotoren te leveren. 

Het logo (dat BMW vandaag de dag nog gebruikt) stamt ook uit die tijd. De witte propellor in de blauwe lucht in de kleuren van de Beiersche vlag.

BMW als autofabrikant 

Doordat BMW succesvol was in de vliegtuigmotoren, leek het ook een logische stap om uit te breiden naar de auto. In 1928 bracht BMW een eerste auto uit. 

BMW als bouwer van motoren

BMW is later ook begonnen met het bouwen van motorfietsen. Vandaag de dag rijden er heel wat motorfietsen van het merk BMW rond op de Nederlandse snelweg. 

BMW motor kopen of ga je liever voor een BMW motor occasion? Of ben je juist op zoek naar BMW motoronderdelen? Je vindt het allemaal bij Molenaar Motors. Dealer van BMW motoren. Adresgegevens: 

Einsteinweg 5-7, 3404 LE IJsselstein. 

Bekijk de actuele openingstijden op de website van Molenaar Motors.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *