De ontwikkeling van elektrisch leasen in 2021

We zijn het jaar nog maar net begonnen en het nieuwe jaar zit al vol ontwikkelingen omtrent de elektrische auto. Is elektrisch leasen nog even voordelig als voorgaande jaren? Komt er nieuwe technologie betreffende de elektrische auto op de markt in 2021? Is het aanschaffen van een EV nog steeds zo duur in vergelijking tot voorgaande jaren? Wij geven je in deze blog antwoorden op deze vragen. Je leest hier alles aangaande de elektrische auto ontwikkelingen in het nieuwe jaar.  

Goedkopere elektrische auto’s 

Hoewel een elektrische auto bekend staat om zijn dure aanschafprijs, zijn er zeker elektrische auto’s op de markt die dit feit in 2021 gaan compenseren. Natuurlijk is de prijs van een Tesla nog steeds een rip uit het lijf, maar zijn er desalniettemin zeker ook betaalbare ‘EV’s. Weliswaar niet met dezelfde specificaties, maar deze auto’s zijn uitstekende elektrische leaseauto’s waarbij de maandelijkse kosten te overzien zijn. Denk aan de opvallende ‘Kia e-Niro‘ of de flitsende ‘Skoda Enyaq‘. Twee sportieve modellen die zich beide uitstekend lenen als lease voertuig.  

Verhoging van de bijtellingen  

“Elk nadeel heb se voordeel, en elk voordeel heb se nadeel.” Zo ook voor de zakelijk elektrisch rijder. Wie wou profiteren van lagere bijtelling had beter zijn EV in 2020 kunnen aanschaffen. In 2021 gaat de bijtelling namelijk flink in de steigers. Afhankelijk van de prijs van de auto (vanaf 40.000 euro) kost dit je namelijk al gauw honderden euro’s extra per maand. Het percentage stijgt namelijk van 8% naar 12%. Een forse toename, en dat merken ook de dealers.  

Stijging en wachttijden van laadpalen 

Los van de bijtelling, zijn er veel meer betaalbare elektrische auto’s onder de €30.000,-. Dit zorgt voor een enorme stijging in laadpalen. De verwachting is dan ook dat het totale aantal laadpalen met tientallen procenten in 2021 zal gaan toenemen. Ook de wachttijden van eigen beheer van laadpalen lopen flink op. Nu zijn deze wachttijden rond de 4 a 5 weken. De verwachting is dat in 2021 deze wachttijden flink terug worden geschroefd en zal deze wachttijd rond de 2 a 3 weken zitten.  

Conclusie 

Al met al zien de verwachtingen voor nieuwe elektrische auto’s onder de €30.000,- voor particulieren er dus gunstig uit. Dit heeft ook een positief effect op het aantal stijgingen van laadpalen in 2021 in Nederland. De verhoging van de bijtellingspercentage is echter een nadeel voor veel zakelijke rijders en leasers. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *