Dit moet je weten als je een bakfiets gaat kopen

Bakfietsen zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Toch is het een aankoop om goed over na te denken. Het kost namelijk niet niks, en als het goed is doe jij lang met je bakfiets en je moet er dus blij mee zijn. Ga je een bakfiets kopen? Neem dan de volgende zaken mee in je beslissing:

  • bedenk of je een elektrische bakfiets wil
  • zorg dat je de bakfiets kunt uitproberen tijdens een proefrit
  • bepaal welke kleuren het frame en de bak moeten hebben
De E-Dolly

Elektrisch of niet

Ben je jong en fit? Dan kun je ervoor kiezen een normale bakfiets te kopen zonder motor. Het is een goede work out en als je niet al te veel goederen of personen vervoert, is het te doen. Het is echter wel goed om te realiseren dat rijden op een bakfiets een stuk zwaarder is dan op een normale fiets. Niet alleen is de fiets zelf een stuk zwaarder, je hebt ook te maken met een lading die je nog trager maakt. Denk dus goed na of je dit aankunt en vooral of je er zin in hebt, door weer en wind. Zo niet, kies dan een elektrische fiets.

dolly bakfiets

Een proefrit maken

Heb je nog nooit op een bakfiets gereden? Dan is het zeer belangrijk dat je een proefrit maakt. Natuurlijk lijkt het op normaal fietsen maar een bakfiets is zwaarder en moeilijker te besturen. Hier moet je mee oefenen.

Dit vind je misschien ook leuk...