Dit moet je weten als je logistiek personeel gaat inhuren

Logistiek

Logistiek is een vak apart. Als jij van plan bent een logistiek bedrijf op te zetten of over te nemen dan weet je dan ongetwijfeld al. Niet iedereen is geschikt voor een baan in de logistiek. Als jij logistiek personeel gaat inhuren, moet je daarom begrijpen wat je precies zoekt in de ideale medewerker. Maar eerst moet je wat basiskennis hebben.

Logistiek

Wat is logistiek?

Logistiek kent vele takken, vele functies en veel detailwerk. In essentie is de definitie relatief simpel. Logistiek is het organiseren, plannen, besturen en uitvoeren van de goederenstroom. Logistiek richt zich ook op de wetenschap hierover. Wat dat inhoudt is dat de logistiek alles omvat dat nodig is om producten op een bepaalde plek te krijgen. Een broodfabriek maakt bijvoorbeeld niet alleen brood maar moet die broden ook snel, effectief en zonder beschadiging in de supermarkt brengen. Dat heeft allemaal te maken met logistiek. Het optimaliseren en perfectioneren van al die processen heeft natuurlijk ook met logistiek te maken. 

Logistiek personeel

Nu je weet hoe complex de logistiek kan zijn, realiseer je ongetwijfeld ook dat goed personeel vinden een opgave is. En dat klopt, al zijn er wel goede mensen te vinden! Een ervaren medewerker zal natuurlijk altijd duurder zijn, maar die heeft weinig tot geen opleiding nodig.