Het verschil tussen jet, integraal en systeem motorhelmen

Om de juiste keuze te maken bij het aanschaffen van een motorhelm, is het handig om eerst de verschillen te weten tussen motorhelmen. Welke helm het beste voor je is, is afhankelijk van hoe vaak jij je motor gebruikt, wat voor motor je rijdt en wat je wilt uitstralen. Dat laatste is natuurlijk persoonlijke voorkeur, maar dit telt ook mee. 

Wat is een integraalhelm?

Wil jij de veiligste optie? Ga dan voor de integraalhelm. Wanneer er iets fout gaat en je valt vooruit van je motor af dan wil je daar natuurlijk met zo’n min mogelijk klachten vanaf komen. Die kans is het grootst wanneer je kiest voor integraalhelm. Deze helm is volledig gesloten en deze beschermt ook nog eens de kin. 

Wat is een systeemhelm?

Een systeemhelm heeft vrijwel alle kenmerken van een integraalhelm, alleen biedt een systeemhelm ook nog extra mogelijkheden zoals een opklapbaar kinstuk. Dit is handig wanneer je op rustige wegen en niet te hard rijdt. Zeker in de zomer is het fijn als er lucht in de helm kan zodat je niet gaat zweten. Rijd je op snelwegen, dan kan het kinstuk weer dicht en heb je geen last van de vele wind in de helm. 

Wat is een jethelm?

De jethelm is de minst veilige helm, deze helm houdt de kin niet verborgen tegen weersomstandigheden van buitenaf en beschermt de kin dus ook niet bij een ongeluk. Toch kiezen veel motor- en scooterrijders voor deze helm. Dat komt door het feit dat dit nog steeds een goede helm is. Zeker in de zomer is het fijn om deze helm te dragen wanneer je alleen lage snelheden rijdt. Hij zit namelijk vaak comfortabeler en is minder warm. 

Aanbod jet, systeem en integraalhelmen 

Nu het duidelijk is welke soorten helmen er zijn en voor welke omstandigheden deze gebruikt kunnen worden. Wil je vast een jet, systeem of integraal helm kopen bij Champion Helmets. Zij hebben een breed assortiment helmen, maar ook motorkleding, handschoenen en laarzen en schoenen. Daarbij kunnen ze altijd het juiste advies geven over welke motorhelmen en kleding het beste voor je is. 

Dit vind je misschien ook leuk...