Met Kreidler onderdelen je oude brommer opknappen

Ketting

Heb jij nog een oude bromfiets in je garage staan? Je bent zeker niet de enige. Vaak worden die brommers en de onderdelen ervan niet meer gemaakt, dus je kunt er toch niks meer mee. Of toch wel? De populaire kreidler brommers van vroeger kun je nog steeds opknappen. Kreidler onderdelen kun je namelijk nog steeds kopen!

Accu

Kreidler brommers

Het brommermerk Kreidler is al een oud bedrijf. Het is ontstaan aan het einde van de negentiende eeuw in Duitsland. De oprichter was Anton Kreidler. Zijn bedrijf richtte hij op vlakbij Stuttgart. De eerste vijftig jaar dat het bedrijf actief was, waren zij helemaal niet bezig met brommers verkopen. Ze maakten vooral draden en kabels. Na de Tweede Wereldoorlog ging Kreidler bromfietsen maken. Die fietsen groeiden snel in populariteit. 

banden

Vintage brommers

Kreidler werd in korte tijd razend populair. Dit had te maken met de ijzersterke cilinder maar er is nog een factor die meespeelde. De zogenaamde eitank van de Kreidler brommers maakten ze tot een groot succes en zorgde ervoor dat je ze overal zag rijden. 

Het is daarom dat er nog steeds best wat Kreidler brommers te vinden zijn in Nederland en daarbuiten, onder andere in Duitsland. Veel mensen kennen ze wel van vroeger en sommigen hebben er zoveel liefde voor dat ze een Kreidler brommer van vroeger hebben bewaard. Andere mensen sparen de bromfietsen omdat ze inmiddels vintage zijn. De onderdelen kun je gelukkig nog steeds krijgen.