Milieuvriendelijke keuzes maken (o.a. in het vervoer), zo doe je dat!

deelauto

Hecht jij veel waarde aan het milieu? Wat goed! Het milieu krijgt steeds meer te verduren. Dit komt onder andere doordat we met steeds meer mensen op de wereld leven en doordat we elke dag maximaal consumeren. Ben jij op zoek naar tips om op een positieve manier bij te dragen aan het milieu? Neem dan deze tips even door! 

Een deelauto in plaats van je eigen auto

Heb je regelmatig de auto nodig maar is het niet voor dagelijks gebruik? Het openbaar vervoer is natuurlijk altijd een goede optie, maar we kunnen ons voorstellen dat je hier niet volledig van afhankelijk wil zijn. Als dit bij jou ook van toepassing is, dan is het een goed idee om gebruik te maken van een deelauto. Een deelauto open je eenvoudig door middel van een app. Je hoeft de auto niet al lang van te voren te reserveren. Door gebruik te maken van een deelauto, bespaar je het milieu. Er hoeven immers minder auto’s aangeschaft te worden door particulieren. 

Zonnepanelen op het dak

Iedereen verbruikt stroom. Om de lamp aan te zetten, om televisie te kunnen kijken en om je smartphone op te laden. Het scheelt al een hoop als je een deel van deze stroom zelf opwekt. Dit kan middels zonnepanelen. Zonnepanelen zijn een duurzame investering. Naast dat je het milieu een handje helpt, help je je portemonnee ook. Zonnepanelen zijn dan ook een duurzame en slimme investering, die een positief effect hebben op het milieu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *