Nederlanders zijn top baanwielrenners

pexels-cottonbro-5465176

Vorige maand was het EK baanwielrennen bezig in de Tissot Velodrome in het Zwitserse Grenchen. Nederland was op de olympische spelen de beste tijdens het baanwielrennen nam de meeste medailles mee naar huis. Op het EK stond Nederland weer bovenaan in het medailleklassement. In dit artikel worden twee Nederlandse top baanwielrenners uitgelicht. 

Harrie Lavreysen is op dit moment negen keer wereldkampioen geworden en tweemaal olympisch kampioen, hiermee is hij recordhouder in Nederland. Hij is 24 jaar en kan dus nog vele jaren mee op topniveau. In zijn jeugd was hij BMX’er, hij is in deze sport driemaal Nederlands en Europees kampioen geworden. Door vele blessures aan zijn schouder moest hij stoppen als BMX’er en werd hij baanwielrenner. De afgelopen jaren is bijna niet te verslaan, hij pakt op bijna ieder onderdeel waar hij aan meedoet een gouden of zilveren medaille.

Jeffrey Hoogland is net als Harrie Lavreysen begonnen met BMX’en. Hij is op dit moment zes keer wereldkampioen geworden en heeft één gouden plak verdiend op de olympische spelen in Tokio. Hoogland komt uit Nijverdal en woont samen met mede-baanwielrenster Shanne Braspennincx. Zij heeft op de afgelopen olympische spelen ook een gouden medaille gewonnen. Hoogland stapt af en toe nog op de BMX, hij heeft bewezen het nog niet te zijn verleerd, Hij is namelijk Overijssels kampioen geworden. 

BMX

Het is dus blijkbaar belangrijk om goed te kunnen BMX’en om succes te hebben met baanwielrennen. Als je wil gaan BMX’en moet je wel een BMX helm hebben, deze kun je kopen bij Minnema Tweewielers in Kampen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *