Sneeuw en problemen op de weg

sneeuwauto

Tijdens de wintermaanden hopen veel mensen op een ‘witte kerst’. Dat snappen wij ook wel. Sneeuw is ontzettend sfeervol en het is natuurlijk leuk om samen buiten in de sneeuw te spelen. Sleeën, sneeuwballen gooien, sneeuwpoppen bouwen. Mogelijkheden genoeg! Voor het verkeer op de Nederlandse wegen is sneeuwval minder leuk. Je komt een stuk lastiger op de plek van bestemming. Of je nu met de fiets, auto, motor of openbaar vervoer reist. In deze blog gaan we in op enkele problemen die ontstaan bij sneeuwval. 

Herken jij deze problemen? En hoe zorg jij ervoor dat je op een winterse dag toch op de plek van bestemming komt? 

Sneeuw en de NS (openbaar vervoer) 

Op winterse dagen is het vaak raak in Nederland. Veel treinen vallen uit of lopen ernstig vertraging op. Hoe kan dit eigenlijk? Het weer heeft in Nederland een flinke invloed op het treinverkeer.

Wissels kunnen namelijk vast komen te zitten. Wissels zijn natuurlijk essentieel om het treinverkeer in goede banen te leiden. Als een wissel vast kom te zitten, hebben meerdere treinen hier last van. Dat is dan ook de reden dat je op de borden vaak ziet staan dat meerdere treinen uitgevallen zijn of dat meerdere treinen een ernstige vertraging op hebben gelopen. 

Ook ijs onder de treinen kan voor problemen zorgen. Door een rijdende trein, ontstaat de mogelijkheid dat er grote brokken sneeuw gevormd worden. Deze grote brokken sneeuw blijven achter op het spoor en verhinderen treinen die volgen. 

Sneeuw en de autoOok met de auto heb je vaak veel last van sneeuw. Het is daarom aan te raden om in de wintermaanden op winterbanden te rijden. Je kunt dan een stuk beter rijden. Is er sprake van extreme sneeuwval? Sneeuwkettingen kunnen dan een oplossing bieden. Ook helpt het als heftrucks met sneeuwschuiver de weg eerst vrij maken. Indapp is een bedrijf dat naast kiepcontainers en hijsarmen ook heftruck met sneeuwschuivers kan leveren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *