Transport & logistiek

Lees hier over transport & logistiek, een onmisbare bedrijfstak. Zonder transport zitten we immers met lege supermarkten, en ligt het beste eten bij de boeren te bederven. Nederland is, dankzij de havens van Rotterdam, ver met transport en logistiek. Nederland is dan ook echt een transportland met een flinke doorvoer van goederen van de havens naar Duitsland. Lees hier over transport en logistiek met al z’n facetten.

U koopt toch ook online?

Niemand kan stellen dat transport en logistiek niet nodig is. Een voorbeeld hierin ziet u in uw eigen wijk, want bezorgers van pakketten rijden dagelijks af en aan. Het ziet er miniatuur uit, maar er zit een enorme logistiek achter. Via de track & trace is het een beetje te zien, een item wat van een bedrijf naar een sorteercentrum gaat, en dan meegegeven wordt aan de vervoerder. De bezorger in de wijk heeft in het busje pakketjes bij die overal vandaan komen, en dat vraagt een enorme planning. Het valt niet meer op omdat het dagelijks te zien is, maar in feite is het een wonder. U koopt iets bij een Chinese discounter, en dat komt bij u thuis aan, en verderop in de straat ontvangt iemand een product wat weer uit Frankrijk komt en weer verderop een typisch made in Holland product.

In het groot werkt het identiek

Naast kleine busjes van pakketbezorgers zijn er ook plenty grote vrachtwagens op de weg. Een laadruim vol met pallets met daarop dozen, en zo gaat de vracht van het ene bedrijf naar het andere. Soms is het laadruim die zeecontainer, dan is het zo vanuit een koopvaardijschip op een vrachtwagen gezet. Nog groter is verder vervoeren met een trein, bijvoorbeeld de Betuwelijn, een serie containers vol met goederen die van de havens naar het Ruhrgebied gaan. Een hele reeks met containers, een totaal van tonnen aan goederen, die dwars door het land gaan.

Onderschat de luchtvracht, de cargo, en de binnenvaart niet

Naast schepen, busjes, vrachtwagens gaat er ook genoeg door de lucht. Onze cargo is groter dan dat u verwacht. In tonnages gerekend is cargo weer een fractie. Daarentegen vervoeren binnenvaartschepen weer wel vele tonnen aan goederen. Misschien kunt u een binnenvaartschip zien als de directe concurrent van de goederentrein omdat deze vele containers kan vervoeren. Transport & logistiek blijft een sector wat blijft groeien in alle opzichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *