Transport naar Duitsland? In de meeste gevallen vrachtwagens

transport duitsland

Import en export van en naar Duitsland is sterk aanwezig in ons land. We ruilen veel met de buren in het oosten en daar is niks mis mee. Al die goederen moeten echter ook erheen gebracht worden. Transport naar Duitsland is dan ook een grote business in ons land en er zijn bedrijven die zich volledig daarop richten.

Transport via de snelwegen

transport duitsland

Als het gaat om het vervoer van goederen richting Duitsland dan is de meest voor de hand liggende optie toch via vrachtwagens. Want zo ver is Duitsland niet en de wegen zijn behoorlijk goed. Bovendien zijn de andere opties vaak lastiger te realiseren. Met een vliegtuig is bijvoorbeeld voor zulke afstanden aanzienlijk duurder en slechter voor het milieu. Dat is gewoon zonde. Via een boot zou wel kunnen maar je bent dan natuurlijk altijd weer afhankelijk van havens. Deze moeten dan maar net op de juiste plekken liggen, anders moeten spullen alsnog ver gebracht worden met vrachtwagens. Dan kun je net zo goed vanaf het begin al kiezen voor transport op die manier.

Grotere afstanden

Vervoeren van goederen via vrachtwagens is niet alleen in Duitsland en Nederland maar in de meeste delen van Europa de meest voor de hand liggende keuze. Dat geldt echter niet voor goederen uit bijvoorbeeld China. Vaak moeten deze producten wel gebracht worden met een vliegtuig want anders komen ze hier nooit aan, of het duurt ontzettend lang. China levert dan ook veel aan Europa via vliegtuigen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *