Bereid je voor op het motorseizoen met deze 3 tips!

motor

Nog maar een paar maanden voordat het motorseizoen weer begint, tijd om voorbereidingen te treffen! Zo stap jij in maart zorgeloos op de motor. Heb je bijvoorbeeld al gedacht aan het onderhoud en de verzekering van je motor?

Welke verzekering kies jij?

Misschien heb je al een motorverzekering of moet je er nog eentje aanvragen. Denk goed na over welke verzekering je afsluit, want het zou zonde zijn als je een hele berg geld moet betalen of niets terug krijgt omdat je niet goed verzekerd was. 

Met een all risk motorverzekering zit je het veiligst. Of je motor nu gestolen, zwaar beschadigd of total loss is: zolang je aan de verzekeringsvoorwaarden voldoet, heb jij binnen korte tijd weer een goede motor. Het is nu eenmaal zo dat bij een motor een ongeluk in een klein hoekje zit, dan wil je zeker weten dat je geld terugkrijgt om de schade te kunnen betalen. Niet alleen de motor, maar ook accessoires als je helm en pak zijn verzekerd bij bijvoorbeeld Direct Motor Verzekeren.

Bij een all risk verzekering ben je ook verzekerd tegen externe invloeden als zware hagel, storm of dieren. En zelfs als je je motor (nog) binnen hebt staan is het wijs om voor een all risk motorverzekering te gaan. Je weet nooit wat er gebeurt, ook niet binnen. 

Maak je motor klaar

Tenzij je een echte bikkel bent, staat je motor op dit moment waarschijnlijk in de stalling, Dan is het belangrijk dat je de volgende dingen gedaan hebt om zo goed mogelijk de koude periode door te komen:

  • Als je motor niet hangt: pomp 0,5 bar extra in de banden
  • Ververs de olie
  • Smeer de kettingen en tandwielen
  • Vul de brandstoftank goed aan
  • Controleer het vloeistofniveau van de accu en vul eventueel aan met gedistilleerd water

Als je motor zonder problemen de winter doorkomt, heb jij een goede start van het motorseizoen in maart!

Check je motoraccessoires

Ken je dat, dat je denkt: hmm, ik ben eigenlijk wel toe aan een nieuwe helm. En vervolgens: ah, dat zien we wel weer als het seizoen bijna begint. Vervolgens vergeet je het en voor je het weet is het motorseizoen begonnen en heb jij nog geen nieuwe helm. Loop je motoraccessoires na en check of er iets toe is aan vervanging. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *