Waar moet je op letten bij het kopen van een occasion?

occasions zeeland

Wil je een occasion kopen? Er zijn veel occasions Zeeland verkrijgbaar en het kan soms lastig zijn om een keuze te maken. Waar moet je nu eigenlijk op letten bij de aankoop van een occasion? In dit artikel vind je een aantal praktische tips.

  1. Let op het aantal gereden kilometers
occasions zeeland

Sommige merken auto’s kunnen enkele honderdduizenden kilometers mee, terwijl andere auto’s bij honderdduizend kilometer al veel mankementen kunnen gaan vertonen. Let daarom op het aantal gereden kilometers en check hoeveel kilometers het betreffende merk auto gemiddeld meegaat.

  1. Check de APK-datum

Een ander belangrijk punt waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een occasion is de APK-datum. Als de APK net is gedaan, weet je dat de auto in principe in orde is. Is de APK-datum bijna of al helemaal verlopen? Dan zul je zelf na aankoop een APK moeten doen en je weet dan niet wat eraan mankeert. Je kunt dan beter de huidige eigenaar vragen eerst een APK te doen.

  1. Controleer de auto

Het is sterk aan te raden om ook de auto zelf zo goed mogelijk te controleren. Neem eventueel iemand mee die verstand heeft van auto’s. Controleer in ieder geval de banden, de verlichting en check of er geen sprake is van lekkages of roestvorming. Bekijk ook of alles onder de motorkap er goed uitziet.

occasions zeeland
  1. Controleer het voertuigidentificatienummer (VIN)

Als een voertuig gestolen is, wordt er vaak geknoeid met het voertuigidentificatienummer. Kijk daarom altijd of het nummer dat op het kentekenbewijs staat overeenkomt met het nummer onder de motorkap of op de voorruit.

  1. Bekijk het onderhoudsverleden

Vraag de eigenaar om het onderhoudsboekje, zodat je kunt zien of de occasion goed is onderhouden. Controleer dit ook via de website van het RDW.