Wanneer ben je toe aan een nieuwe helm?

Zo nu en dan wil je weer eens wat nieuws en dan is tijd voor een nieuwe helm. Maar, niet iedereen heeft het budget om elke keer maar een nieuwe helm te kopen wanneer ze dat willen. Een helm hoeft dus helemaal geen impuls aankoop te zijn, want een helm is voor sommige voertuigen ook verplicht. Mocht je dus net een nieuwe scooter hebben gekocht dan heb je een helm nodig. Maar wanneer ben je nu echt toe aan een nieuwe helm als je er al een had of hebt? Lees snel mee.

Bij een ongeluk of val

Het advies is luid en duidelijk “bij iedere val een nieuwe helm”. Dat klinkt als een behoorlijke kostenpost, maar wij gaan er even vanuit dat je niet zo vaak in deze situatie terechtkomt. Het is belangrijk om bij een val of ongeluk, waar je op je hoofd valt, een nieuwe helm voor aanschaft. Hoe zacht je val ook was. Een helm is namelijk niet gemaakt om keer op keer klappen op te vangen. Na één val kan je helm al dusdanig aan bescherming verliezen dat je bij een groot ongeluk een serieus probleem hebt. Neem dit advies dan ook ter harten.

Laten vallen of stuiteren

Je hebt haast en moet direct vertrekken vanaf huis. Je grijpt je helm half en laat hem daardoor hard vallen. Zeker als je een helm op een harde ondergrond laat vallen is de impact op de helm groot. Van binnen kan de helm een deuk hebben opgelopen waardoor, net als bij een ongelukje, de helm jou niet voor 100% kan beschermen. Neem geen risico en koop een nieuwe helm.

Dit kost mij klauwen met geld?!

Het lijkt er nu op dat je om de havenklap een nieuwe helm moet kopen. En dat gaat je natuurlijk veel geld kosten, in jouw gedachten. Daarom hoef je helemaal niet het duurste van het duurste te kopen. Goedkope helmen voldoen ook natuurlijk! Kies een leuke helm uit die ook goed om jouw hoofd past. Tijd om weer veilig de weg op te gaan.