Wat komt er allemaal kijken bij het kopen van een (bedrijfs) vrachtwagen?

vrachtwagen spuiten

Het aankopen van een nieuwe vrachtwagen voor je bedrijf is niet iets wat je zomaar doet. Je wilt natuurlijk in één keer de juiste beslissing maken. Wat zijn de belangrijkste dingen die komen kijken bij het kopen van een vrachtwagen? In dit blog geven wij een aantal tips!

Tip: Meer opvallen op de Nederlandse weg? Laat de vrachtwagen spuiten in de kleuren van het bedrijf. Dit kan bijvoorbeeld door Spuiterij Gouweleeuw.

De functie van de vrachtwagen 

Het is belangrijk om goed op orde te hebben waar je de vrachtwagen voor gaat gebruiken. Er zijn namelijk verschillende opties voor het samenstellen van je vrachtwagen. Zo heb je onder andere de keuze tussen wel of geen oplegger,  en kun je kiezen uit het type transmissie (een handgeschakelde of automatische versnellingsbak). Elke vrachtwagen heeft zijn plus- en minpunten. Wanneer je de al deze wensen in kaart hebt gebracht, kan er er worden gekeken naar het meest geschikte type vrachtwagen.

De bijkomende kosten 

De aanschafprijs van de vrachtwagen is slechts een deel van je investering. Er komen veel extra kosten kijken bij het aanschaffen van een vrachtwagen. Denk hierbij aan onderhoudskosten, brandstof, financieringskosten, banden en de bespuiting van je vrachtwagen. Voor een goede herkenbaarheid, is het aan te raden om de bedrijfskleuren te laten spuiten op de vrachtwagen. Dit draagt bij aan een betere naamsbekendheid. De vrachtwagen gaat immers waarschijnlijk door heel Nederland rijden. 

Comfort 

Vrachtwagenchauffeurs rijden elke dag in de vrachtwagen die jij voor je bedrijf gaat aanschaffen. Bij lange ritten slaapt de chauffeur vaak ook in de vrachtwagen. Het is daarom goed om rekening te houden met het comfort van de chauffeur. Het hebben van een oncomfortabele vrachtwagen kan zorgen voor stress, irritatie en vermoeidheid van de chauffeur. Dit vergroot de kans op fouten en ongelukken en ziekteverzuim.
Kortom er komt heel wat kijken bij het kopen van een vrachtwagen. Wees hier goed op voorbereid, zo kom je niet voor verrassingen te staan. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *