Zakelijk leasen en arbeidsvoorwaarden

In heel veel gevallen maakt het leasen van een auto als onderdeel uit van bepaalde arbeidsvoorwaarden van je werkgever. In veel gevallen kan een leasemaatschappij bij een bedrijf verschillende contracten afsluiten. Op die manier ontstaat een win-win situatie. Zowel voor de betrokken leasedealer als voor de ondernemer. De onderneming haalt profijt door goedkopers contracten af te sluiten. Een auto leasen als onderneming heeft bovendien nog een ander groot voordeel. Bij zakelijk leasen is de BTW die je moet betalen gedeeltelijk vrijgesteld. Bovendien is het mogelijk om een full operational lease af te sluiten. Via deze manier worden alle beslommeringen uit handen genomen en kan je op beide oren slapen.

 Private leasen van een auto

Maar privé leasen is eveneens mogelijk. Vaak wordt gedacht dat auto leasen alleen maar voorbestemd is voor werknemers, maar die gedachtegang is al lang achterhaald. De jongste jaren vinden steeds meer en meer particulieren hun weg om een auto te leasen. Het grootste voordeel dat particulier auto leasen met zich meebrengt is dat de fiscale bijtelling van 22 procent over de cataloguswaarde van de auto niet wordt verrekend. Dat is een hele hap uit het budget. Hou ook rekening dat er heel wat verschillen in prijzen bestaan van de aanbieders bij het auto leasen. Het is goed om een rondvraag te doen en de prijzen proberen te vergelijken.

 Geen auto en toch rijden: shortlease

Als je niet zoveel rijdt en niet de behoefte hebt om met een auto rond te rijden, bestaat er nog een andere optie. En dat is shortlease. Met deze lease formule kan je eveneens een auto leasen voor een hele korte periode zoals het woord al aangeeft. Je betaalt hier een afgesproken bedrag voor, afhankelijk van de looptijd die je op voorhand overeenkomt. Flexibiliteit is bij shortlease geen hol begrip. In feite doe je aan auto leasen die het midden houdt tussen een huurauto en de faciliteiten van een lease auto. De minimale periode om te leasen is vaak een maand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *